Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
19.04.2021
Декларацію про безпечні робочі місця підписали Будівельна палата України і Профспілка будівельників

Президент Будівельної  палати України, Герой України Петро Шилюк  і голова  Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв підписали Декларацію про безпечні робочі місця.

Цим актом сторони засвідчили своє приєднання до Всесвітньої кампанії за безпечні робочі місця.

Сторони наголошують, що забезпечення безпечних умов праці в сучасних умовах набуває дедалі вагомішого значення, зокрема в економічному вимірі. Такий крок сприятиме визначенню підходу до глобального управління охороною праці та промисловою безпекою, що є необхідним для удосконалення застосування міжнародних стандартів у сфері охорони праці та техніки безпеки у всьому світі.

Будівельна палата і галузева Профспілка постійно тримають у полі своєї уваги питання безпеки праці. Цій важливій темі було присвячене організоване сторонами спільне засідання Круглого столу 17 березня 2021 р., учасники якого – керівники великих будівельних підприємств, профспілкових організацій, експерти та представники органів влади – всебічно обговорили проблемні питання забезпечення гідної заробітної плати та безпечних умов праці на будівництві, збереження трудового потенціалу галузі.

За результатами обговорення прийнято Підсумковий  документ, надісланий до профільного комітету Верховної Ради України та Мінрегіону.

Копію Декларації буде передано до Міжнародної Організації Праці, Європейської федерації будівельників та деревообробників (EFBWW) та до Інтернаціоналу будівельників та деревообробників (BWI) – регіональних та глобальних профспілкових об'єднань, членом яких є Профспілка.

Публікація Декларації поруч із такими ж деклараціями із понад ніж 100 країн світу стане головною особливістю Міжнародного дня пам'яті працівників 28 квітня 2021 року, в Україні це День охорони праці.

Джерело: Федерації профспілок України