Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
05.07.2021
Мінекономіки оцифрувало найпопулярнішу послугу Держпраці

Мінекономіки спільно з Держпраці запустили електронну послугу щодо реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці через Портал електронних сервісів Мінекономіки. 

Цитата

«Це найпопулярніша адміністративна послуга Держпраці. Щороку реєструється понад 27 тис. декларацій. Тепер цю послугу можна отримати онлайн, без черг та зайвої втрати часу. Ми створили зручний  цифровий сервіс для бізнесу, що значно спрощує реєстрацію документа, оптимізує процес надання послуги та мінімізує корупційні ризики», – зазначив заступник  Міністра  з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Заступник Міністра наголосив, що принципово важливим є те, що реалізований тотальний контроль за проходженням заявки, за термінами реєстрації, за всім процесом, а не тільки подання документів в безпаперовому вигляді. 

Наразі електронна послуга щодо реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці вже доступна у всіх територіальних управліннях Держпраці.

Для того, щоб отримати послугу необхідно зареєструватися на Порталі електронних сервісів Мінекономіки (my.gov.ua) та замовити послугу через персональний кабінет за посиланням.

Довідка

Виконання робіт підвищеної небезпеки, експлуатація (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки здійснюються роботодавцем, виробником або постачальником на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Декларація подається за місцезнаходженням юридичної особи або фізичної особи - підприємця не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.