Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
Зміни законодавства
11.08.2022
Атестація медиків і фармацевтів на час війни — черговий наказ МОЗ

МОЗ своїм наказом «Про особливості атестації працівників сфери охорони здоров'я та продовження терміну дії сертифікатів спеціаліста, посвідчень про кваліфікаційну категорію в період дії воєнного стану» від 04.08.2022 р. № 1415.

Він передбачає, що на період воєнного стану зупиняється проведення атестації:

- лікарів (провізорів);

- молодших спеціалістів із медичною освітою;

- фармацевтів, - професіоналів із вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров'я.

Поновити атестацію заплановано через 60 днів після закінчення воєнного стану. А строк дії сертифікатів спеціаліста і посвідчень про кваліфікаційну категорію, який спливає у період дії воєнного стану, продовжується на 1 рік. Для цього керівник закладу охорони здоров'я за місцем роботи медика має видати спеціальний наказ.

Нагадаємо, що раніше наказом МОЗ від 07.03.2022 р. № 426 було передбачено аналогічні положення щодо зупинення атестації медиків і фармацевтів. Тобто, раніше було прийнято рішення зупинити атестацію на підтвердження звання лікаря (провізора)-спеціаліста, атестацію на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій лікарям (провізорам), атестацію на підтвердження звання спеціаліста та атестацію на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій професіоналам з вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров'я, атестацію на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій молодшим спеціалістам з медичною освітою та фармацевтам на період дії воєнного стану в Україні. Атестацію працівників сфери охорони здоров'я поновлять у строк 60 днів після припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Термін дії сертифікатів лікаря (провізора)-спеціаліста, сертифікатів спеціаліста, посвідчень про кваліфікаційну категорію, який спливає у період дії воєнного стану, та посвідчень лікарів про кваліфікаційну категорію, які планували пройти атестацію протягом року після закінчення п'ятирічного строку з дати попередньої атестації, продовжується на 1 рік наказом керівника закладу охорони здоров'я за місцем роботи.

 

Джерело: Бухгалтер.UA