Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
20.09.2021
Запрацювали оновлені карантинні правила

Сьогодні, 20 вересня, набула чинності постанова від 13 вересня 2021 р. № 954, якою оновлено карантинні правила. Зміни внесено до урядової постанови від 9 грудня 2020 р. № 1236.

«Зелений» рівень епідемічної небезпеки

Заборона проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів без одягнутих усіма учасниками та організаторами заходу засобів індивідуального захисту не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, міжнародного, внутрішнього COVID-сертифіката України, або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби.

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки

Заборонено відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів освіти, в яких не менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров'я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціяхнегативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби.

Заборона поширюється на діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів, санаторно-курортних закладів, установ і закладів, які надають соціальні послуги, реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, а також стаціонарних відділень первинного та складного протезування протезно-ортопедичних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку).

За умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), крім осіб які не досягли 18 років, та не менш як у 80% організаторів заходу (співробітників закладу) антиковідних документів дозволено:

  • проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування);
  • приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб'єктами діяльності у сфері культури;
  • розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування;
  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.


«Червоний» рівень епідемічної небезпеки

Дозволена робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби.

Також дозволено відвідування здобувачами освіти закладів освіти, усі працівники яких мають антиковідні документи.

За умови наявності у всіх учасників (відвідувачів, користувачів), крім осіб які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу, ринку) антиковідних документів дозволено:

  • приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;
  • приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів;
  • приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;
  • проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів;
  • діяльність ринків;
  • робота підвісних канатних доріг;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.
Джерело: ЮРЛІГА