Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
02.05.2022
СOVID-сертифікати залишаються в «Дії» попри свою недійсність

Незабаром минає рік відтоді, як в Україні розпочалась кампанія вакцинації проти коронавірусної інфекції. Й оскільки термін дії зеленого СOVID-сертифіката (про повний курс вакцинації) був скорочений до 9 місяців і кампанія бустерної вакцинації згорнулась із початком воєнного стану, у багатьох громадян СOVID-сертифікати стали недійсними.

Важливо

Раніше СOVID-сертифікати, у яких закінчився термін дії, зникали із застосунку «Дія». Тепер, навіть будучи недійсними, вони залишатимуться в «Дії».

Таке оновлення презентували в Міністерстві цифрової трансформації України і створили його спеціально для того, щоб вся історія вакцинації від СOVID-19 залишилася в смартфоні.

Це особливо стосується громадян, які евакуювалися за кордон.

COVID-сертифікати в «Дії» визнані Європейським Союзом. Це означає, що таким сертифікатом можна вільно користуватися за кордоном.

Важливо

Тобто, перебуваючи за кордоном як біженець чи скориставшись тимчасовим захистом, громадянин України у разі потреби може довести, що пройшов вакцинацію, або зробити вакцинацію бустерною дозою (якщо ще не зроблено) на вимогу уряду країни, яка його прихистила.

Варто нагадати, що постановою КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677» від 23.02.2022 № 229 карантин в Україні було продовжено до 31 травня 2022 року. Останнє рішення Уряду щодо карантину зроблено саме напередодні війни, і поки що невідомо, чи продовжуватимуть карантин надалі.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації