В продовження запитання про ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», на яке відповів С.А. Волков. (тому, напевно, прошу, моє питання переадресувати саме С.А. Волокову). Витяг з Правил: «Відповідно до п. 5.3.2.Правил будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок (затверджені наказом Мінсоцполітики України від 21.06.2001 № 272), Пожежонебезпечна зона класу П-I – простір у приміщенні, у якому-знаходиться горюча рідина, яка має температуру спалаху більше +61 град».
Запитання. Чи правильно я розумію, що під П-1, як приклад, підпадає простір у приміщенні, де знаходиться олія соняшнику з довідниковою температурою спалаху 204 – 229 °C? Яка класифікація зони за пожежонебезпекою, якщо температура спалаху горючої рідини менше +61 °C?

Визначення терміна
Згідно з вимогами пункту 5.2.1 Правил будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок, затверджених наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 21.06.2001 № 272 (далі – Правила), пожежонебезпечна зона — простір у приміщенні або за його межами, у…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу