Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім

Чи допустимо в виробничих приміщеннях установка колонки для прослуховування музики (до 80 ДБ) ? Чи є законодавчі вимоги на заборону користування навушниками для прослуховування з телефону, інше на робочих місцях загальної категорії працівників категорії робітник?

На запитання відповідає
Грицай Юрій Володимирович,
начальник відділу охорони праці

Вимог щодо заборони використання пристроїв для прослуховування музики, мобільних телефонів або використання навушників в чинних нормативно-правових актах з питань охорони праці немає, крім заборони використовувати мобільні телефони під час виконання будівельних робіт (пункт 4.22.1 ДБН А.3.2-2-2009).

Важливо

Але, в будь-якому разі, використання цих засобів може відволікати увагу працівників та підвищувати рівень шуму під час виконання робіт, відповідно створювати додаткові ризики виникнення надзвичайних ситуацій.

Допустимі рівні виробничого шуму визначені Санітарними норми виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку ДСН 3.3.6.037-99, затвердженими Міністерством охорони здоров‘я 01.12.1999. Допустимий рівень шуму залежить насамперед від виду трудової діяльності та робочого місця.

Коментар експерта

Для визначення можливості використання під час виконання робіт музикальних пристроїв, мобільних телефонів та навушників Вам необхідно провести процедуру оцінювання ризиків.

Якщо використання цих пристроїв збільшує ризики, то заборону їх використання необхідно внести в інструкції з охорони праці і за наказом роботодавця провести позаплановий інструктаж з питань охорони праці.