Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
21.06.2022
З початку війни піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили понад 61 тисячу гектарів і знешкодили майже 140 тисяч вибухонебезпечних предметів

Про результати роботи піротехнічних підрозділів МВС станом на 21 червня під час щотижневого брифінгу в Укрінформі повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва.

Наразі розмінування потребує територія площею близько 270 тисяч квадратних кілометрів, включно з окупованими нині територіями. МВС орієнтує піротехнічні підрозділи на першочергове проведення первинного оперативного розмінування впродовж року з моменту деокупації території. Повне розмінування забруднених вибухонебезпечними предметами територій триватиме 5-10 років.

Як повідомила Альона Матвєєва, зараз у Держслужбі з надзвичайних ситуацій працюють 600 піротехніків. Рішенням Уряду, піротехнічні підрозділи поповнять ще 400 спеціалістів.

Цитата

«Наразі у ДСНС діють 120 піротехнічних розрахунків. Ще близько 100 будуть створені найближчим часом. Один піротехнічний розрахунок – це п’ятеро піротехніків та три автомобілі: один броньований автомобіль, один технічний і один – для перевезень особового складу», – зазначила речниця МВС.

До гуманітарного розмінування України продовжують долучатися міжнародні партнери. Зокрема, Міжрегіональним центром гуманітарного розмінування ДСНС підписано Меморандуми про співпрацю у сфері протимінної діяльності з Женевським центром гуманітарного розмінування, а також з Хорватським центром протимінної діяльності – Центром випробувань, розробок та навчання.

Цитата

«Для підготовки і підвищення кваліфікації піротехніків на базі Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування організовано проведення тренінгів та навчальних курсів зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв, з нетехнічного обстеження та з гуманітарного розмінування», – розповіла Альона Матвєєва.

Загалом з початку війни піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили територію площею понад 61 тисячу гектарів; виявили, вилучили та знешкодили майже 140 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів, зокрема близько 2 тисяч авіаційних бомб.

Цитата

«Протягом останнього тижня піротехнічними підрозділами здійснено 724 залучення, виявлено, вилучено і знешкоджено майже 5 тисяч вибухонебезпечних предметів, у тому числі 6 авіаційних бомб, обстежено територію площею понад 22 тисячі гектарів», – підсумувала речниця МВС.

Піротехніки активно працюють на озерах та річках. Наразі у більшості водойм Київської, Харківської, Сумської та Чернігівської областей купатися небезпечно через наявність вибухових пристроїв. Місцева влада самостійно визначає, чи можна купатися у тих чи інших водоймах.

Цитата

«Ми закликаємо українців поки не відпочивати на узбережжях водойм через високу мінну небезпеку. Наголошуємо, що необхідно дочекатися обстеження території водойм спеціальними підрозділами. Також нагадуємо про кримінальну відповідальність за незаконне зберігання вибухових матеріалів та зброї, зокрема й трофейної», – наголосила Альона Матвєєва.

Джерело: Урядовий портал