Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
20.11.2023
Сапери ДСНС отримали машини та обладнання від Уряду Японії

Японські партнери передали піротехнічним підрозділам ДСНС обладнання та техніку для здійснення робіт з гуманітарного розмінування звільнених територій держави. Зокрема, до складу допомоги увійшли 40 спецавтомобілів, 50 ручних міношукачів, а також 150 контейнерів вогнегасної рідини від компанії «Shabondama Soap Co., Ltd.».

Урочиста передача автомобілів та обладнання відбулася за участі Першого заступника Міністра закордонних справ Японії Цудзі Кійото, Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко, Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, очільника ДСНС Володимира Демчука.

Цитата

«Оснащення, яке сьогодні надала нам Японія, значно пришвидшить процес гуманітарного розмінування та зробить його безпечнішим для піротехніків. Ми прагнемо зробити все, щоб цивільне населення могло безпечно повертатись у свої домівки. Дякую Послу Японії в Україні Мацуді Кунінорі, японському Уряду та народу за постійну підтримку України», – зазначив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Техніку та обладнання від Японського агентства міжнародного співробітництва JICA та компанії «Shabondama Soap Co., Ltd.» українській стороні передали Головний представник офісу JICA в Україні пан Сугімото Сатоші та Надзвичайний і повноважний Посол Японії в Україні пан Мацуда Кунінорі.

Варто зазначити, що раніше ДСНС було передано 12 оперативних піротехнічних машин, що були закуплені Міжнародним дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Уряду Японії. Також впродовж 2022 – 2023 років реалізовано проєкт міжнародної технічної допомоги, що реалізувався Представництвом ПРООН в Україні за підтримки Уряду Японії, в рамках якого ДСНС отримала автомобілі для піротехнічних груп, обладнання, спорядження для саперів.
Нині триває реалізація проєктів  щодо покращення обладнання для гуманітарного розмінування,  розрахованих до 2025 року. Проєкти реалізуються в рамках Грантової угоди для Програми екстреного відновлення між Урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва.

Джерело: Державна служба надзвичайних ситуацій