Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
Події
29.07.2024
У Німеччині пройшли навчання рятувальників Хмельниччини

Протягом шсти днів рятувальники Хмельниччини пройшли навчання в Німеччині в містечку Штутгарт. Основний акцент був зроблений на пошук людей з-під завалів за стандартами Європейського Союзу. Навчання включало теоретичні знання, підкріплені практичними завданнями, організованими інструкторами з ISAR Germany та Heavy Rescue Germany.

Курси для українських рятувальників відбулися в TCRH Training Center Mosbach, де акцент був зроблений на вивчення та практичне відпрацювання європейських протоколів пошуку потерпілих у завалах. Практична частина включала в себе візуальний пошук у завалах, використання пошукових собак, спеціалізоване обладнання для виявлення потерпілих, їх іммобілізацію та транспортування, а також роботу з сучасним пошуковим обладнанням для забезпечення безпеки рятувальників.

За словами наших рятувальників це навчання стало додатковим досвідом для вдосконалення їх практичних навичок з пошуку потерпілих під завалами, що особливо актуально в умовах постійних ворожих обстрілів на українській території, зокрема цивільних об'єктів інфраструктури. Також ці навчання дозволили рятувальникам покращити їхні вміння працювати з сучасним пошуковим обладнанням.

 
Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій