22.04.2025
Аналіз нещасних випадків у харчовій промисловості

Романенко Наталія Володимирівна,
кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, доцент кафедри управління водними ресурсами та охорони праці Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства (ЦПКВГ)
Українська харчова продукція з кожним роком завойовує нові ринки збуту і становить значну частку експортного потенціалу нашої економіки. Динамічний розвиток галузі та впровадження новітніх технологій у виробничий процес мали би супроводжуватися підвищенням рівня виробничої безпеки. Проте за офіційними статистичними даними для харчової промисловості все ще характерні високі показники рівня травматизму.
Докладно розглянемо приклади нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, що розслідувалися на підприємствах харчової галузі, та проаналізуємо, що можна було зробити, щоб не допустити їх.
…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу
На цю тему
22.04.2025
Розслідування аварій