Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
11.01.2023
Аналіз нещасних випадків у харчовій промисловості: приклади розслідування шести випадків
Романенко Наталія Володимирівна,
кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, доцент кафедри управління водними ресурсами та охорони праці Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства (ЦПКВГ)

Українська харчова продукція з кожним роком завойовує нові ринки збуту і становить значну частку експортного потенціалу нашої економіки. Динамічний розвиток галузі та впровадження новітніх технологій у виробничий процес мали би супроводжуватися підвищенням рівня виробничої безпеки. Проте за офіційними статистичними даними для харчової промисловості все ще характерні високі показники рівня травматизму.

Докладно розглянемо приклади нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, що розслідувалися на підприємствах харчової галузі, та проаналізуємо, що можна було зробити, щоб не допустити їх.

 …

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ