Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
30.05.2022
Карантин щодо запобігання COVID-19 продовжено до 31 серпня цього року

На засіданні 27 травня 2022 року Уряд схвалив проєкт постанови, відповідно до якої будуть внесені зміни до розпорядження КМУ «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» від 25.03.2020 № 338-р (у редакції постанови КМУ від 19.03.2022 № 318) та постанови КМУ «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» 09.12.2020 № 1236.

Важливо

Головний підсумок – карантин та режим надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню COVID-19 продовжено до 31 серпня 2022 року.

Згідно з попереднім рішенням Кабміну карантин тривав до 31 травня цього року.

Водночас у Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що вакцинація від коронавірусної хвороби продовжується у всіх регіонах України, за винятком Донецької та Луганської областей. 

Цитата

Жодних нормативних, юридичних чи організаційних підстав для припинення вакцинації немає. Звісно, істотною перешкодою для вакцинації стає зменшення інфраструктури.

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін пояснив, що до повномасштабної війни працювало більше ніж 3,5 тис. пунктів щеплень, 500 центрів масової вакцинації і 1400 мобільних бригад для важкодоступних груп населення. На цей час тисячу пунктів щеплень, майже тисячу мобільних бригад і близько 350 масових центрів вакцинації закрито з міркувань безпеки та через переорієнтацію медичних працівників. Це, безумовно, впливає на темпи вакцинації.

Цитата

До 24 лютого проводилося близько 100 тис. щеплень щодня. Тепер же 50–60 тис. щеплень за тиждень.

За інформацією Головного державного санітарного лікаря, зараз використовуються дві вакцини CoronaVac і Pfizer. Вакцин Moderna та AstraZeneca у державі немає. З огляду на достатню кількість перших двох останні найближчим часом використовуватися не будуть.

 

 

Джерело: Кабінет Міністрів України