Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
23.11.2023
Ухвалено закон щодо надання та використання відпусток

22 листопада Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань (законопроєкт № 8313).

Раніше прес-служба Апарату ВР роз'яснювала, що з прийняттям законопроєкту демобілізовані військовослужбовці зможуть отримати відпочинок тривалістю 60 робочих днів з виплатою двомісячного грошового забезпечення за рахунок Держаного бюджету України.

Крім того, працівникам буде надано право на грошову компенсацію за всі не використані ними дні щорічної відпустки у разі їх призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Цитата

«Також актуальним в умовах воєнного стану є положення законопроєкту щодо можливості відмовити працівнику у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв'язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо така людина залучена до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури, виробництва товарів оборонного призначення або виконує мобілізаційне завдання», – йдеться в повідомленні.

Крім того, збільшується з 15 до 30 календарних днів на рік строк надання відпустки без збереження заробітної плати за сімейними обставинами та з інших причин.

Джерело: Ліга закон