Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
Зміни законодавства
17.06.2024
Кабмін спростив процедуру перетину державного кордону аварійно-рятувальними формуваннями

Постановою від 13.06.2024 № 686 Кабмін вніс зміни щодо процедури перетинання державного кордону України аварійно-рятувальними формуваннями. Про це повідомила пресслужба МВС.

Цитата

«Як відомо, Україна приєдналася до Механізму цивільного захисту ЄС, у межах якого надаватиме та отримуватиме допомогу від держав-членів при необхідності.

Задля оперативності надання (отримання) допомоги в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та допомоги постраждалому населенню Кабінет Міністрів погодив рішення щодо спрощення процедури перетинання державного кордону», - йдеться в повідомленні.

Передбачається, що митне оформлення майна (товарів та транспортних засобів) в режимі реімпорту (реекспорту) буде здійснюватися відповідно до переліку, засвідченого ДСНС, замість митної декларації. Використання зазначеного майна здійснюється без будь-яких комерційних та інших цілей.

Крім того, виключається норма щодо залучення військових підрозділів збройних сил до складу аварійно-рятувальних формувань.

Митне оформлення майна (товарів та транспортних засобів) формувань України (іноземних держав), що тимчасово вивозиться за межі митної території України (або тимчасово ввозиться на митну територію України) та поміщується в митні режими реімпорту (реекспорту), здійснюється на підставі оформленого у двох примірниках відповідно до встановлених вимог переліку, засвідченого ДСНС, що використовується замість митної декларації.

Подання ДСНС посадовій особі митниці переліку підтверджує достовірність внесених до нього даних та прийняття обов'язків із забезпечення дотримання мети транспортування та використання майна формувань під керівництвом ДСНС без будь-яких комерційних та інших цілей та завершення митного режиму.

У разі використання (споживання) або знищення майна (товарів та транспортних засобів) формувань, поміщених у митний режим тимчасового ввезення, тимчасового вивезення, воно вважається таким, що поміщене відповідно в митний режим реекспорту (реімпорту). Після проставлення на переліку відбитка особистої номерної печатки посадової особи митниці один примірник повертається ДСНС, інший залишається в митному органі.

Уповноважені посадові особи ДСНС зобов'язані невідкладно повідомляти митним органам про виявлені порушення вимог законодавства з питань митної справи.

Джерело: Ліга закон