Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
Зміни законодавства
14.08.2023
Отримання та оформлення техпаспорта і номерних знаків спрощено

Спрощено отримання та оформлення техпаспорта і номерних знаків. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драпʼятий, коментуючи прийняття Кабінетом Міністрів 8 серпня постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо автоматичного здійснення перевірок відомостей, необхідних для допуску особи до керування транспортними засобами, оформлення, видачі посвідчень водія, реєстраційних документів і номерних знаків на транспортні засоби, а також способу їх отримання».

Цитата

«Також після набрання чинності постановою, яка 8 серпня прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України – посвідчення водія можна буде пересилати через міжнародні поштові відправлення. Ця опція є особливо актуальною в умовах повномасштабної війни росії проти України, коли громадяни нашої держави, проживаючи за кордоном, зможуть здійснити обмін посвідчення водія через Дію або ЕКВ, отримавши пластиковий документ у поштовому відділенні відповідної країни», – повідомив Богдан Драпʼятий.

Постановою визначено особливості електронної інформаційної взаємодії МВС України з іншими суб’єктами для автоматизації процесу перевірки відомостей, необхідних для надання послуги сервісними центрами МВС. Це питання є важливим, зокрема, з огляду на комплексну підготовку до повноцінного впровадження послуги реєстрації автомобіля онлайн (вересень 2023 року).

Довідка

Станом на сьогодні посвідчення водія можна обміняти через застосунок Дія або ЕКВ, і в межах України отримати поштовим звʼязком.

За неповний рік, цією опцією скористалися понад 25 000 осіб.

 

Джерело: Урядовий портал