Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
15.12.2023
Мінекономіки пропонує скасувати три чверті від усіх державних санітарних правил та норм

Міністерство економіки пропонує скасувати 74% від усіх державних санітарних правил і норм. Цю ініціативу представники міністерства обговорили на зустрічі з громадськістю, підприємцями та іншими державними органами влади, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

За словами заступника Міністра економіки Олексія Соболева, коли, в рамках засідань Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції, переглядалось регулювання в сфері охорони здоров'я, виявилось, що велика частина регулювання пов'язана з державними санітарними правилами та нормами.

Цитата

«Подекуди СанПіНи застарілі, а ринок і технології значно просунулись. І таким чином підприємці ведуть бізнес не оптимальним шляхом. Тому ми маємо переглянути цю частину регулювання», – підкреслив Соболев.

Детальніше про напрацювання експертів щодо перегляду санітарних правил і норм розповіла керівниця сектору регулювання Офісу ефективного регулювання Ганна Башняк.

Вона поінформувала, що під час інвентаризації та перегляду було виявлено 298 чинних інструментів державного регулювання, які містяться в державних санітарних нормах та правилах.

Цитата

«За результатами перегляду, запропоновано скасувати 222 інструменти державного регулювання, а це – 74% від загальної кількості. Зокрема, з таких причин, як неактуальність та застарілість регулювання, дублювання з іншими інструментами державного регулювання. Решту інструментів рекомендовано оптимізувати та привести у відповідність до чинного законодавства», – зазначила Ганна Башняк. 

Джерело: Ліга закон