Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
25.08.2022
Затверджено нові вимоги до навчання працівників дорожнього перевезення небезпечних вантажів

Міністерство Внутрішніх Справ наказом від 21.07.2022 № 449 затвердило:

Вимоги до центрів спеціального навчання водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, та уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів автомобільними дорогами;

Порядок складання іспитів, оформлення та видачі свідоцтв ДОПНВ про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, свідоцтв про підготовку уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів автомобільними дорогами.

Цей наказ набирає чинності з 1 січня 2023 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Документом визначено вимоги до матеріально-технічної бази центру спеціального навчання, зокрема, до площі навчальних приміщень (не менше 2,4 кв. м на одного слухача) та їх оснащення технічними засобами. Також визначено вимоги до навчально-методичної бази, до викладачів та організації спеціального навчання.

Для визначення центру спеціального навчання керівник центру подає до ГСЦ МВС заяву про намір проведення спеціального навчання та документи, визначені у цих Вимогах.

Приймання іспитів у водіїв та уповноважених проводитимуть працівники регіональних сервісних центрів Головного сервісного центру МВС. Тривалість іспиту з курсу підготовки уповноважених становить 150 хвилин. Екзаменаційний білет для складання іспиту складається із теоретичного та практичного завдання.

Теоретичне завдання складається з 40 тестових питань, а практичне завдання з 10 тестових питань. Під час складання іспиту для виконання теоретичного та практичного завдання особам дозволяється користуватися ДОПНВ та додатками A, B до неї та Правилами дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

Строк дії свідоцтва ДОПНВ про підготовку водія становить 5 років з дати складання водієм іспиту за базовим та/або спеціалізованими курсами підготовки.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН