Онлайн-консультант інженера з охорони праці
Фільтр:
Всі
Атестація робочих місць
Будівництво
Нещасні випадки, профзахворювання та аварії
Електробезпека
Засоби індивідуального захисту
Перевірки Держпраці
Медичні огляди
Навчання та інструктажі
Пожежна безпека
Роботи на висоті
Сільське господарство
Система управління охороною праці (СУОП)
Транспорт
Цивільний захист та техногенна безпека
Інші
Розроблення документації
Роботи підвищеної небезпеки
Дозвільна документація
Домедична допомога
Пільги та компенсації
Ризик-менеджмент
Охорона праці в офісі
Регулювання праці окремих категорій працівників
Умови праці та відпочинку
Анонім
16.09.2024
Розпочинає роботу система єДозвіл: 18 вересня стане доступна перша електронна послуга

Розпочинає роботу Єдина державна електронна система дозвільних документів (єДозвіл). Вже 18 вересня підприємцям стане доступна перша електронна послуга.

Про це повідомила Перша віцепрем'єр-міністерка – Міністерка економіки Юлія Свириденко під час заходу «Економічна політика України. Відновлення під час війни» в Києві 16.09.2024.

Цитата

«Ми запускаємо систему єДозвіл. Вже післязавтра підприємцям на порталі Дія стане доступна послуга з реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці. Ця послуга є частиною комплексної послуги е-Підприємець. Раніше декларація реєструвалася територіальним центром Держпраці за п'ять днів. Відтепер бізнес зможе подати декларацію зручно та швидко в один клік, а система єДозвіл автоматично перевірить та зареєструє її», – поінформувала Юлія Свириденко.

Зазначається, що ця електронна послуга потрібна підприємствам, які мають на виробництві важкі машини та механізми. Раніше документ могли повернути, якщо не вистачало певної інформації. У такому разі бізнесу доводилося проходити увесь процес наново, витрачаючи час.

Нині ж завдяки єДозволу процес подання декларацій буде автоматизованим. Система прослідкує за повнотою інформації та вкаже, якщо якесь з полів не заповнено. За умови заповнення всіх полів повернень не буде взагалі. Тобто якщо вдалося відправити декларацію через Дію, тоді система її автоматично прийме.

Довідка

Рішення про запуск єДозволу Уряд ухвалив на засіданні 5 липня 2024 року. Підприємці зможуть швидко подавати заяви та отримувати дозвільні документи, сплачувати за адміністративні послуги, уточнювати інформацію про підприємство тощо. Першочергово Мінекономіки планує відцифрувати отримання 8 найбільш масових дозволів та ліцензій.

Джерело: Ліга закон